forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Informatyka w biznesie
Autor Wiadomość
mateuszp1991

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-04-05, 19:32   Informatyka w biznesie

Witam!

Za miesiąc zdaję maturę, jak ją dobrze zdam to wybieram się na waszą uczelnię. Na maturze zdaję mate (rozszerzenie i podst. oczywiście), polski i angielski. Interesuje mnie kierunek informatyka w biznesie. Z tego co wyczytałem to będzie otwarty po raz pierwszy i jako jedyny w Polsce. Chciałem się dowiedzieć co myślicie o tym kierunku? Jaki jest poziom maty i infy na waszej uczelni? Czy mam się szanse dostać na niego z takimi przedmiotami? Ewentualnie zastanawiałem się jeszcze nad informatyką i ekonometrią. Próg punktowy żeby się dostaćna IiE był mały w tamtym roku, jak może być w tym? Jak może wyglądać sprawa z dostaniem się na tą informatyke w biznesie?

Jak mi się jeszcze coś przypomni to napiszę

Z góry dzięki za odp.
Pozdrawiam

studentue 

Wydział: ZF
Wysłany: 2010-04-06, 11:03   Re: Informatyka w biznesie

mateuszp1991 napisał/a:
Z tego co wyczytałem to będzie otwarty po raz pierwszy i jako jedyny w Polsce.

Zgadza się, będzie otwarty po raz pierwszy. A czy będzie to jedyny taki kierunek w Polsce to nie wiem.

mateuszp1991 napisał/a:
Chciałem się dowiedzieć co myślicie o tym kierunku?

Myślę, że opinie mogłyby napisać osoby studiujące na takim kierunku, a takich jak wiadomo nie ma. Nie wiadomo jak to będzie wyglądać w rzeczywistości. Na papierze można napisać wiele fajnych rzeczy o perspektywach na przyszłość, ciekawych zajęciach prowadzonych z praktykami itd.

mateuszp1991 napisał/a:
Jaki jest poziom maty i infy na waszej uczelni?

Wiadomo, że poziom nie jest jakiś specjalnie wysoki. Wysoki poziom z matematyki to masz na studiach na kierunku matematyka itd. Co do poziomu informatyki musiałaby wypowiedzieć się jakaś osoba z IiE. Ale z tego co ja zaobserwowałem (możesz np. przejzeć ich plan) to chyba nie jest z tym najlepiej.

Jak chcesz być informatykiem to poszukaj innej uczelni.

mateuszp1991 napisał/a:
Ewentualnie zastanawiałem się jeszcze nad informatyką i ekonometrią. Próg punktowy żeby się dostaćna IiE był mały w tamtym roku, jak może być w tym? Jak może wyglądać sprawa z dostaniem się na tą informatyke w biznesie?

To prawda, że próg był niski. Ale nie wiem czy wiesz, że w zeszłym roku liczyły się 2 przedmioty (mata, ang) i maź do zdobycia było 200 pkt. teraz się chyba to zmieniło.

Myślę, że ta informatyka w biznesie nie będzie sukcesem przynajmniej w pierwszym roku. Musieliby chyba zrobić jakąś promocję w kraju, chwalić się, że to jedyny taki kierunek w kraju (ciekawe czy tak jest), a to jak wiadomo jest trudne i kosztuje.

Odpowiedz do tematu