B2 z tego co wiem jest to poziom wyższy niż B1
ja z własnego doświadczenia powiem że na języki wystarczy chodzić a nawet jeśli jest się na nich gościem i tak Cię jakoś przepchną ... mówię tu o poziomach do B2 włącznie ...
rzeczy podobne jak w liceum troche więcej słownictwa ...
[ Dodano: 2011-06-01, 01:54 ]
przepraszam B2 to oczywiście niższy poziom niz B1
B2 z tego co wiem jest to poziom wyższy niż B1
ja z własnego doświadczenia powiem że na języki wystarczy chodzić a nawet jeśli jest się na nich gościem i tak Cię jakoś przepchną ... mówię tu o poziomach do B2 włącznie ...
rzeczy podobne jak w liceum troche więcej słownictwa ...
[ Dodano: 2011-06-01, 01:54 ]
przepraszam B2 to oczywiście niższy poziom niz B1
Katia, dzięki za odpowiedź Wydaje mi się, że na poziom B2 jestem za słaba. Moje możliwości oceniam w tym momencie na B1. W jaki sposób dokonuje się podziału na grupy wg stopnia zaawansowania? Każdy wybiera sobie swój poziom czy na początku roku wszyscy piszą test i decydują o tym wyniki?
Grupy dla pierwszego języka są przyznawane wg punktów z matury. Tak jak napisałaś maturę to w takiej grupie jesteś (no chyba, że prowadząca zorientuje się że powinnaś być jednak wyżej to może zaproponować ci przeniesienie). Drugi język, na początku pisze się test i wg tego testu jest przydzielana grupa.
_________________ I to jest piękne! Pytanie dla kogo, gdzie i kiedy...
Pytałem o FCE, bo o takim "procederze" słyszałem od studentów PWr. Mówicie 2 godziny zajęć tygodniowo - zajęć z jednego języka (2 godziny dla jednej grupy na danym poziomie zaawansowania) czy po jednej godzinie przy konieczności wyboru 2 języków.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
DLA ZIF/FIR/I LS
Masz po 40h w I i II semestrze (i tylko jeden - tak wynika z rozpiski)
SEMESTR 1
6 Język obcy I Z 40 40 3 SJO
SEMESTR II
7 Język obcy II Z 40 40 3 SJO
_________________ Daniel Ruszkowski
Google+
____
Gość,
Poprzyj kandydaturę Wrocławia w walce o organizację The World Games 2017
więcej informacji >>> pod tym linkiem
Ostatnio zmieniony przez Doktorek 2011-08-01, 00:58, w całości zmieniany 1 raz
Zrozumiałem tylko tyle, że dotyczy to FiR na ZIiF, więc wy sie z tym męczcie i spróbujcie to ogarnąć
0. poprawiłem
1. nie wiem czemu w rozpisce na rok 2011/12 macie tylko 1 język
2. ogólnie w rozpisce godzin/ectsów:
15h oznacza zajęcia raz w tygodniu przez 45 min, lub co dwa tygodnie po 90min,
30h zajęcia raz w tygodniu przez 90 min (dla IE może być co dwa tygodnie po 180 min np. - laboratoria),
45h (jest to układ tylko dla języków: raz 90 min i raz 45 min)
ogólnie 45 min zegarowych = 1h dydaktyczna
3. cała rozpiska przedmiotów dla I rok I stopnia ZIF, kierunki w poszczególnych zakładkachi zajęć z poprzedniego roku dostępna pod linkiem
http://www.ue.wroc.pl/p/w..._10-11_ects.xls
tegorocznej nie ma jeszcze opublikowanej na stronie, mam tylko w prywatnych materiałach
4. ad 2 - jeżeli w rozpisce jest np 13 zamiast 15h spowodowane jest to uwzględnieniem świat etc. (czyli macie 2h zajęć mniej)
_________________ Daniel Ruszkowski
Google+
____
Gość,
Poprzyj kandydaturę Wrocławia w walce o organizację The World Games 2017
więcej informacji >>> pod tym linkiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum