Witam !
Czy ktos z obecnych studentów BSIFu lub Finansów i Rachunkowości (ZIF) mógłby mi podać tytuł i autorów podręcznika do matematyki dla I roku?
Chciałbym trochę poćwiczyć matmę przez wakację.
_________________ "Studia? To były złudzenia... Nikt Cię bracie nie docenia. I nie będzie inżyniera... Studia?! A niech to cholera!"
Studia-Grzmiąca półlitrówka
Poszukaj gdzieś na stronie wydziału. Nie wiem jak na ZIiFie, ale na IE mamy plany studiów i tam przy każdym przedmiocie wymienioną literaturę podstawową.
BTW. rok się jeszcze nie zaczął, a ty już chcesz go kończyć?
Na początku pewnie i tak będziesz miał algebrę - a więc i pewnie książkę Antoniewicza http://ksiegarnia.pwn.pl/...-ekonomii.html. Ogólnie nie ma czegoś takiego jak robienie zadań z książki, wszystkie zadania są na listach które będziecie dostawać do skserowania sobie.
Ogólnie nie ma czegoś takiego jak robienie zadań z książki, wszystkie zadania są na listach które będziecie dostawać do skserowania sobie.
No tak, ale zadania z książek warto zrobić żeby poćwiczyć a mi o to właśnie teraz chodzi.
Gdzieś na tym forum znalazłem podany spis treści ksiażki do matematyki dla BSIFu.
macierz, wyznacznik, rząd macierzy, równania liniowe, przestrzen liniowa, ciagi, granice ciagow, pochodna funkcji, całki, zmienna losowa, wektor losowy.
Przychodzi Wam do głowy jakiś podrecznik z chociaż podobnym spisem treści ? Wiadomo, chodzi mi tylko o to żeby trochę poćwiczyć, porobić zadań.
Orientuje się ktoś czy książka do matematyki dla BSIFu będzie inna niż dla FIRu ?
Kwachu, dla ZIFu nie podali planów zajęć (albo ja źle szukam)
plany studiów a nie plan zajęć. Różnica jest taka, że na planie studiów mamy wypisane ilość egzaminów, ilość godzin (lab. ćw. i w.) na przedmiot, pkt ects i podział na semestry. Plan zajęć będzie dostępny dla wszystkich w tym samym czasie, na pewno jakoś we wrześniu.
tutaj masz plany dla zifu
Źle się wyraziłem. Oczywiście chodziło o plan studiów. Nie zmienia to jednak faktu, że w planach dla zifu nie ma informacji mnie interesującej, czyli wzmianki o książkach. Za to w planach IE są takie informacje. Ponawiam więc pytanie.
Daj se na luz, wakacje są. Potem będziesz żałować, studia nie są aż tak trudne Jaaa ludzie, co się z wami dzieje... Poćwiczyć matmę w wakacje, dobry żart
aaaa i tak swoją drogą, też miałam matmę na podstawie i jeszcze żyję
_________________ "Uśmiech jest jak słońce, które spędza chłód z ludzkiej twarzy"
Hugo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum