Wydział: Nie jestem z UE
Wiek: 21 Dołączył: 09 Maj 2009 Posty: 1 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2009-05-09, 10:43 MSG - parę pytań od laika ;].
Witam
Od dłuższego czasu zaglądam na to forum, czytam posty, przeglądam strony największych polskich uczelni ekonomicznych. Już za rok matura, a we wrześniu muszę zdecydować się na konkretne przedmioty - najwyższy czas, żeby uzupełnić informacje o studiach .
No więc, zainteresowało mnie MSG u Was we Wrocku, przejrzałem progi punktowe, przedmioty maturalne itp. Nie jestem jednak jeszcze w 100% zdecydowany, czy pójdę na dziennie, czy zaoczne. Kryterium są tutaj oczywiście też pieniądze. Tutaj pojawia się moje pierwsze pytanie - studia zaoczne, wiadomo, że zajęcia odbywają się w weekendy, ale czy co tydzień ? Widziałem różne szkoły, jedne mają co tydzień, inne co dwa, a jeszcze inne od piątku do niedzieli. Chciałbym wiedzieć czego się spodziewać, a nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat.
Co do samego kierunku, studenci MSG - jesteście zadowoleni ? I pewnie za następne pytanie dostanę po głowie, ale co tam, jak z matmą ? Jestem na rozszerzonej w LO, jednak oscyluję koło 3 na każdy semestr .
A no i byłbym zapomniał - na zaocznych jest tylko jeden język ? Jak z progami punktowymi na zaoczne ?
Proszę o odpowiedzi, bo warto by się nad tym spokojnie zastanowić, a nie później panikować na ostatni moment .
na stronie głównej uczelni po prawej stronie znajdziesz dział "na skróty", tam link do planu zajęć, a dalej podążając za instrukcjami (trzeba przeczytać, żeby wiedzieć gdzie kliknąć) znajdziesz plany zajęć, również zaocznych, co powinno dać Ci odpowiedzi na niektóre pytania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum