Ale tam są tylko dzienni. W planach nie ma MSU (zaoczne drugiego stopnia zaczynające się w semestrze zimowym). Pierwszy zjazd ma być za 4 dni a nigdzie nie ma informacji w jakiej jestem grupie oraz gdzie i o której będą zajęcia.
Dzwonilam do dziekanatu Pan poinformwał mnie iz plan ma sie ukazać po 1.10.2008 równiez podział na grupy, mamy sie nie martwić do soboty wszystko sie wyjaśni. W sobote maja się odbyc zajęcia organizacyjne jeszcze nie wiedzą czy o 8.00 czy 10.00. Indeksy też mają rozdać w sobotę.
MSU magisterskie studia uzupełniające. Plan jest chyba od wczoraj. Podziału na grupy wciąż nie widzę. Jutro rano spróbuję przed dziekanatem. Może będzie tam.
Wydział: IE
Wysłany: 2008-10-03, 23:08
Szczerze? Są 2 grupy tylko. Szału ludzi nie będzie, więc spokojnie.
Pierwsze zajęcia to widzę, że są chyba wspólne wykłady, potem ćwiczenia, najwyżej się wejdzie, podejdzie, sprawdzi listę obecności...jak nie będzie się na tej liście to się pójdzie na okienko.
hej
jestem studentka 3 roku na innej uczeli i ostatnio jestem zainteresowana rozpoczeciem drugiego kierunku wlasnie na tym wydziale o specjalnosci inzynieria ochrony srodowiska i chcialabym sie zapytac czy latwo jest sie utrzymac na tym kierunku zwlaszcza studiujac rownoczesnie na innej uczelni i czy chetnie wykladowcy przepisuja oceny z innej uczelni ??no i czy duzo odpada osob z fizyki i z matmy bo akurat te 2 przedmioty nie sa moimi ulubionymi a jeszcze jedno pytanko czy to prawda ze wszystkich przyjmuja na ten wydzial bo malo osob sklada podania ?Z gory dziekuje za odpowiedz zwlaszcza ze kazda opinia dla mnie sie liczy bo nie wiem czy zlozyc podanie pozdrawiam
Jeśli chodzi o przepisywanie ocen to zależy od przedmiotu, prowadzącego i od uczelni z jakiej chcesz przepisać ocenę.
Myślę, że na pierwszym semestrze nie będzie trudno pogodzić dwóch uczelni, gorzej później, kiedy zaczną się laborki wymagające 100% obecności no i przygotowania się do każdej.
Fizyka i matma - jeśli będzie się chodzić regularnie na ćwiczenia i robić wszystkie listy to z zaliczeniem nie powinno być problemu (zawsze zdarzają się osoby, które z jakiś powodów nie zaliczą, jak wszędzie)
Wszystkich nigdy nie przyjmują, zawsze ktoś odpada, chociaż teraz niż podobno jest więc różnie może być
dzieki za odpowiedz:)
a jeszcze mam pytanka:] a jak to jest z przepisywaniem sie do innych gr tzn mozna u was chodzic na zajecia do roznych gr czy trzeba przez dziekanat zapisywac sie na liste obecnosci
a drugie moje pytanko moze ktos mi wytlumaczyc co to sa te laborki?? bo jak widzialam na stronie UE to sa cw laborki i wyklady co dla mnie jest dziwne bo ja mam tylko cw i wyklady i czy kazde osobno zaliczac trzeba i macie w indeksie ocene z tych 3 rzeczy czy laborki sa podciagane pod cw??
Jeśli chodzi o przepisywanie do gru to trzeba dogadać się z prowadzącym, przeważnie większość nie robi problemów.
Laborki są to zajęcia w laboratoriach, np fizyka - wykonujesz doświadczenia i opisujesz w spawozdaniu wnioski, chemia - np. przeprowadzasz szereg reakcji, żeby wykryć jaki związek otrzymałaś w probówce, lub też wg instrukcji otrzymujesz jakąś substancję, materiałoznawstwo - badasz wytrzymałości materiałów itp.
Jeżeli z danego przedmiotu jest wykład, laborka i ćwiczenia to zwykle osobno zalicza się laborkę, osobno ćwiczenia, a z wykładu np. egzamin. Bywa też, że jest kolokwium zaliczające wykład i ocena do indeksu to (wykład+ćwiczenia)/2. Wszystko zależy od prowadzących.
NIgdy nie spotkałam się, żeby laborki były podciągane pod ćwiczenia, raczej zawsze mają osobną ocenę. Ocena z laborek wystawiana jest zwykle na podstawie wejściówek, które pisze się przed każdą laborką (sprawdzianów z materiału obejmującego daną laborkę).
Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-09-02, 22:04
Cześć. Jestem teraz w klasie maturalnej i jestem zainteresowany tym kierunkiem. Jednakże jestem w humanie, a przedmioty ścisłe nie były moją mocną stroną w dwóch poprzednich klasach. Chemia czy Biologia hmm.. bardziej z powodu lenistwa, Chemię to nawet lubię. Jednak Matma to już nieco gorzej, a Fizyka to totalna tragedia (2)(też nauczyciela miałem beznadziejnego) Teraz to już oprócz matmy nic mi nie zostało z nich. Ja za to nagle zmieniłem chęci i to przykuło moją uwagę. jednak nie chcę chyba leźć na to całe Prawo i Administrację,( o Prawie Karnym nawet nie myślę bo ponoć bez znajomości to się daleko nie uciągnie), a mimo że najchętniej to bym się brał za historię to nie chcę jej uczyć w szkole. Chciałbym zainteresować się też czymś nowym.
Jako jedyny kierunek w UE, nie wymaga matmy rozszerzonej...raj.
Właśnie, jak to jest w takim razie? Wymagają: anglika, polskiego i przedmiotu do wyboru...więc mogę się dostać dając jako trzeci przedmiot zdawaną przeze mnie Historię? Czy mogę z tej sytuacji wysnuwać wniosek taki, iż uczy się tu jakiejś nowej ekonomicznej matmy, czy coś? i nie trzeba być maturalną alfą i omegą z tego?
Ponoć są we wrześniu prowadzone zawsze kursy dorównywujące? To czy mimo jakiegoś braku talentu matematyczno - fizycznego dałbym radę przetrwać te 105 i 60 h, gdybym się wziął do pracy?
Patrzyłem na próg punktowy przyjętych na ten kierunek.. Jest zdystansowany od tych z innych wydziałów, dość niski... Z jakiego powodu? Jest mniej chętnych do imania się ścisłych "inżynieryjnych" tematów? czy może co innego?
A co z pracą po tym kierunku? Absolwenci! Co robicie? : D
Jestem mega niezdecydowany co do studiów i będe się dalej truł tym długo. mam nadzieję że mi jakoś pomożecie... : )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum