chcialabym zaczac drugi kierunek na IE i mam kilka pytan odnosnie tego wydzialu. Interesuje mnie specjalnosc zarzadzanie procesami biotechnologicznymi, z tego co widzialam na stronie to jest ona nowa, ale czy wchodzi juz w tym roku czy dopiero za 2 lata? Czy moglby ktos tez podac link do czegos takiego jak plan ramowy studiow (wykaz przedmiotow, ilosc godzin, moze jakis krotki opis). Czy sa to studia 5-letnie czy tez typu 3+2. No i ogolnie jak to wyglada z iloscia zajec i nauki. Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam.
Interesuje mnie specjalnosc zarzadzanie procesami biotechnologicznymi, z tego co widzialam na stronie to jest ona nowa, ale czy wchodzi juz w tym roku czy dopiero za 2 lata?
jest od tego roku
Cytat:
Czy moglby ktos tez podac link do czegos takiego jak plan ramowy studiow (wykaz przedmiotow, ilosc godzin, moze jakis krotki opis)
nie spotkalem sie, moze dostaniesz w dziekanacie. Jak cos to obczaj plan zajęć.
Cytat:
Czy sa to studia 5-letnie czy tez typu 3+2
5 letnie
Cytat:
No i ogolnie jak to wyglada z iloscia zajec i nauki
na początku czasem wygląda strasznie ale jak juz wiesz co i jak to możesz lecieć na pelnym lajcie przyda ci sie matma (1 rok) fizyka (1 semestr) i chemia (2 lata) jezeli jestes z tego dobra to generalnie nie masz problemow z zaliczaniem.
przedmioty ktorych musialem sie uczyc (jestem na 2 roku)
1 rok: matma, mikroekonomia, chemia ogolna(latwe), fizyka (poprawka), WT (lajtowe)
2 rok: !statystyka! (poprawka), WT (lajtowe), chemia fizyczna, chemia organiczna, chemia środowiska (na biotechnologii bedziesz miala cos innego), inżynieria procesowa (w miare latwe)
co do chodzenia na zajęcia to tak naprawde problem pojawia sie dopiero z laborkami ktore trzeba odrabiać. W wyklady mozesz calkiem wbijać, a ćw-wiadomo zalezy od prowadzących. Pozatym mozesz dostac indywidualny tok a wtedy to wogole robisz sobie co chcesz
ogolnie jest tak że trzeba cos robic przez caly rok (w przeciwienstwie do reszty AE) do tego typowe kola z przedmiotow + sesja i ekonomalia (bywa groźnie )
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2006-05-23, 17:25
co do tych wykladow, to jednak nie do konca sie bym zgodzila. Czesto jest tak, ze puszczane są listy. I to nie, ze na jednym wykladzie raz na ruski rok - wykladowcy sie wycwanili i czasem ocena z cwiczen jest zalezna od tego na jakiej ilosci list sie pojawiasz. Przyklad? Podstawy żywienia czlowieka, czy podstawy zarządzania.
Ludzie, ktorzy chodza na wyklady i są na listach maja specjalne wzgledy u wykladowcow, niestety, fakt ;/
wykladowcy sie wycwanili i czasem ocena z cwiczen jest zalezna od tego na jakiej ilosci list sie pojawiasz. Przyklad? Podstawy żywienia czlowieka, czy podstawy zarządzania.
Pani z POZA to sie wycwaniła na maxa bo ocena z cwiczen jest uzależniona od tego czy kupisz jej ksiazke za 30 zeta ;D
ksiazki nie mam wiec chyba wyklady mi nic nie pomogą pzdr
Wysłany: 2006-05-23, 18:51
kubofron napisał/a:
Pani z POZA to sie wycwaniła na maxa bo ocena z cwiczen jest uzależniona od tego czy kupisz jej ksiazke za 30 zeta ;D
ksiazki nie mam wiec chyba wyklady mi nic nie pomogą pzdr
no w sumie fakt - koła są z jej ksiazeczki, ktora po obnizonej i tak juz cenie, sprzedaje za 3 dychy
Ale ale, jeden myk na wykladzie dzis zrobila - tzn. na jego koncu - bo mial byc ten taki test koncowy tudziez zaliczenie z pozy, ale dzis powiedziala, ze ci, ktorzy beda na wykladzie za tydzien i wpisza sie na liste, beda z tego zwolnieni - ci co nie wiedza, niech traca
Wysłany: 2006-05-24, 13:23
egzamin czy prace
w ogole wiesz moze cos o pracy, ktora trzeba napisac o ile sie jest zwolnionym z inzynierii Zgorzalewicz cos na ten temat mowila? bo po tym jak puscila dwie listy, na ktore sie wpisalam odpuscilam osbie wyklady i teraz mam informacje w plecy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum