forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Plan zajęć - przedmioty obowiązkowe
Autor Wiadomość
justyna69

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-07-15, 19:43   

a ten wf napewno wyglada tak jak ja sobie wyobrażam :D ? tak patrze na legende (na tym linku powyzszym) i widze np narciarstwo, wspinaczke? :D
jak wygladaja takie wf'y XD ?

MrDave

Wydział: ZF
Wysłany: 2010-07-15, 21:52   

No właśnie mnie też zastanawia kwestia wf-u . Na jakiej podstawie uzyskujemy zaliczenie , liczy się tylko obecność czy może coś jeszcze ? Poza tym , czy z wf-u otrzymuje się oceny do indeksu ( jesli tak , to czy mają one znaczenie np. w przypadku ubiegania się o stypendium ) ?

Agaciasin 

Wysłany: 2010-07-15, 22:33   

wf jest na zaliczenie a nie na ocene, co do tych zajęć, o których pisze justya69 są to zajęcia sezonowe, tzn np umawiacie się z prowadzącym na jakiś dzień i jedziecie i zaliczacie od razu większą ilość godzin. Koszty pokrywacie wtedy chyba samodzielnie, dokładnie nie wiem jak to wygląda, bo nie brałam udziału w takich zajęciach. A no i oczywiście jest ograniczona liczba nieobecności, przez większość prowadzących sprawdzana dość rygorystycznie.

justyna69

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-07-15, 22:39   

hmm, ciekawie ;D i tak pewnie wybiorę basen albo lekkoatletykę ale dziękuję za zaspokojenie mojej ciekawości :D

a o tych zapisach to nas jakoś poinformują w normalny sposób?;p czy wejdę przypadkiem na stronę UE i okaze się, że juz po ptokach :D ?

Hamer 

Wysłany: 2010-07-16, 13:56   

zapisy beda w pierwszym lub drugim tygodniu roku akamickiego, nie pamietam juz dokladnie, ale na pewno na poczatku semestru, beda od okroslonej godziny w zaleznosci od sredniej (na 1 roku jest to wynik z rekrutacji)

z wf-u jest zaliczenie i prowadzacy pozwalaja na 2 nieusprawiedliwione obecnosci, tzn nie trzeba ich odrabiac, bo jak macie wiecej nieobecnosci mimo zwolnienia lekarskiego to ten wf trzeba odrobic (moga byc zajecia te same np basen za basen ale tez inne np pilka nozna za basen)

smroot 

Wydział: NE
Wysłany: 2010-07-16, 14:29   

justyna69 napisał/a:
hmm, ciekawie ;D i tak pewnie wybiorę basen albo lekkoatletykę ale dziękuję za zaspokojenie mojej ciekawości :D

lekka to nie wf tylko sekcja:)

Losia 

Wysłany: 2010-07-17, 21:51   

Nam koleś od wfu mówił, że np zaliczenie wf poprzez rower wiąże się z gdzieś z dwiema sobotami, kiedy jeździcie sobie po mieście (jak nie ma pogody) lub troszkę poza wrocław ;) i wf zaliczony ;P

Co do wspinaczki - to ścianę wspinaczkową mamy własną chyba;p

A info o zapisach chyba pojawiało się na stronie UE, ale i tak ta wieść bardzo szybko się rozchodzi po grupie czy roku;p

ulul 

Wysłany: 2010-07-19, 17:13   

Ścianka jest na siłowni, info o zapisach na stronie uczelni - warto ją śledzić ;)

MrDave

Wysłany: 2010-07-27, 11:02   

Ja mam pytanie co do poziomu poszczególnych sekcji .
Tak sobie myślę , że fajnie byłoby pograć sobie w badmintona raz na tydzień.
Dotychczas grałem tylko dla zabawy ( nie wiem czy można to nazwać poziomem amatorskim ) Czy w związku z tym będzie to odpowiednie miejsce dla mnie ? Czy mam szanse spotkać tam kogoś na takim poziomie, czy raczej samych "profesjonalnych" graczy ?

mistrzgry

Wysłany: 2010-07-27, 11:07   

Jestem w sekcji badmintona na UE, śmiało możesz przychodzić, bo zawsze jest miejsce do gry;)

Carolann 

Wysłany: 2010-07-27, 18:59   

To jest raczej odpowiedni wątek żeby zadać to pytanie;p
Czy nie ma żadnych wymogów przy zapisywaniu do sekcji? W sensie jakis egzamin sprawnościowy itp?;>
Trenowałam koszykówkę i chciałabym dalej sobie pograć;)
Czy mogę też wybrać koszykówkę jako sekcję i np. tenis na wf?;>

M_A_R_o 

Wysłany: 2010-07-27, 20:28   

Jesli chodzi o sekcje to trzeba chyba w pierwszym tyg. zajec pojsc po prostu na ta, ktora Cie interesuje i prowadzacy oceni czy jest miejsce i czy sie nadajesz :) . Mozna chodzic i na sekcje (jesli sie dostaniesz) i na normalny wf. Z tym, ze tenis to chyba jest tylko jako sekcja i korty sa dosc daleko od uczelni z tego co wiem. A.. jak ktos chodzi na sekcje to moze nia zaliczac wf, ale nie musi :) .

Carolann 

Wysłany: 2010-07-27, 20:56   

Ajć czyli można się nie dostać?;> Kurcze noo;(
A wie ktoś coś może o drużynie koszykówki kobiet?

I dziękuję za odpowiedź;)

M_A_R_o 

Wysłany: 2010-07-27, 22:32   

No mozna sie nie dostac :) . Wszystko zalezy od tego ilu jest chetnych i na jakim poziomie. Sa sekcje do ktorych biora praktycznie wszystkich, ktorzy sie zglosza, ale sa tez takie gdzie trzeba prezentowac dosc wysoki poziom. Nie wiem jak basket kobiet, ale mezczyzn jest na calkiem niezlym poziomie :) . Warto probowac - nie masz nic do stracenia.

kaska1112 

Wysłany: 2010-08-05, 13:44   

wracając do inf : czy można w jakiś sposób wymigać się z tech. inf.??? Bo jeśli to wygląda tak jak w liceum, tzn. nuda kompletna (pomijając ewentualne prace w grupach, choć raczej na ue nie będzie o tym mowy) to nie bardzo widzę sens w tych zajęciach. na ilu można sie nie pojawić?

Odpowiedz do tematu