-czego ucza na przedmiocie "podstawy infofrmatyki" na Informatyce i Ekonometrii na I roku , czy jest jakies programowanie c +, albo php ? czy raczej czysta teoria i alegorytmy itd ?
pozdrawiam
_________________ Nigdy nie zaczynaj rozmowy z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
powtórka z gimnazjum/liceum: office, u niektórych schematy blokowe algorytmów, na drugim semestrze projekt bazy danych w accessie.
co do php - NKTI (koło naukowe takie) organizowało takie kursy samokształcenia, nie wiem czy to jeszcze idzie/będzie szło.
ogółem na Podstawach Informatyki uczą panowania nad swoimi nerwami oraz przyzwyczajają do dziwnych hałasów, zaduchu i przebywania w klasustrofobicznej sali komputerowej.
Ja w drugim semestrze miałem czwartki od 8 rano (wykład z analizy) do 19:20 (WDI właśnie) - zazwyczaj po powrocie do domu szy 2 piwka żeby się wyluzować.
-czego ucza na przedmiocie "podstawy infofrmatyki" na Informatyce i Ekonometrii na I roku , czy jest jakies programowanie c +, albo php ? czy raczej czysta teoria i alegorytmy itd ?
pozdrawiam
Chyba zartujesz z tym C+ i php... jestes na AE a nie na PWr, u nas raczej nie uświadczysz tego (przynajmniej nie na I roku). O ile dobrze pamietam to mysmy robili... eee... Excela i troche schematow blokowych .
Na II roku jak było "programowanie komputerów" to robiliśmy Delphi (7) .
czyli dopiero o III roku zaczyna sie programowanie ?;]
a tak to caly czas powtorka z LO ? ( ja w LO mialem juz projektwanie bazy danych w Acessie:P)
No szkoda, myslam ze cos z jakis jezykow internetowych juz bedzie na I roku.
edit:
czyli po 5 latach to bede umial tyle co po 3 latach LO ? i taki bedzie ze mnie informatyk ze bede potrfail sobie skleic strone w html ? :]
to ten kierunek sie chyba glownie na macie i statystyce opiera ?
_________________ Nigdy nie zaczynaj rozmowy z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Czy ja wiem czy od III roku? Na III roku zależy jaką specjalność wybierzesz ale programowania raczej nie uraczysz nigdzie. Bardziej bedzie Cie przesladować przez całe studia statystyka i ogolnie matma . Ja na przykład na e-biznesie będe mieć: bazy danych, projektowanie systemów informatycznych (czy jakoś tak), bazy wiedzy, hurtownie danych... Programowania raczej zero .
Najlepiej zajrzyj na http://plan.ae.wroc.pl i obczaj jakie przedmioty miały starsze roczniki .
adasq, trzeba rozwijać się we własnym zakresie i tyle.
1. rok - autentyczna powtórka z liceum, to co wyniosłem z zajęć to może kilka manewrów w accessie. Aha, no i bezcenna wiedza o systemie "Impuls"
chcesz zostać "informatykiem" - idź na uczelnię techniczną polibuda
tu jest AE, tu się pije! tfu, tzn tutaj informatyka jest w służbie ekonomii.
z tego co ja wiem to programowania na ae nie znajdziesz (: a jesli chodzi o PWR to mnie tam PHP tez nie uczyli (: mielismy C/C++, JAVA, Asembler + osobne kursy odnosnie algorytmow.. PHP jest dosc prosym jezykiem wiec nie bedzie problemu z samodzielna nauka..
_________________ --
tak po prostu.. deer - witamy w polsce
"nie patrz sie dziewczyno w moje oczy, bo mozesz sie latwo zauroczyc. nie patrz sie dziewczyno w moje oczy, nie bedziesz mogla dzis, dzis spac w nocy"..
no ja chce robic specjlnosc "e-biznes", zalezy mi na tym, zeby na tym kierunku nauczonono mnie "troche" inforamtyki, "troche" ekonomi, zarzadzania przedsiebiorstwem i prowadzeniem go - dobrze trafilem ? :]
pytanie do tych co studiuja IiE - plany lekcji czytalem i wiem jakie sa przemioty.
chodzi mi glownie o to czy wogole te przedmioty maja jakies odzwierciedlenie w rzeczywistosci, czy sa tak ogolne jak wszystko w L.O. :]
Jak dla mnie na razie informatyka na poziomie LO . Najbardziej na razie odczułem na sobie: analizę matematyczną, statystykę i ekonometrię .
Ciekawych przedmiotów raczej nie ma, praktyki sie duzo nie nauczysz . I zalezy co rozumiesz przez "odzwierciedlenie w rzeczywistosci" . Bo np. na ekonometrii to uczymy sie rzeczy ktore moga sie przydac ekonometrykowi na pewno . Ale skoro wybrałem e-biznes to mi jest to o kant d**y rozbić .
O III rok musisz sie pytac Jula . Nie wiem czy zagladaja tu studenci wyższych roczników niż III .
Nie no informatyka na AE jest zajeb...
Ja to tam miałem 5 po 3 zajęciach
Bo pokazałem babce jak odzyskać dane po skasowaniu w exelu :d
Założyłem się z nią że odzyskam wszytko co skasuje.
I przegrała
potem chodziłem sobie na gg i mejle hie hie hie
Ale spoko nauczysz się pogrubienia, hmm podkreslenia, hmmm dodawania w Exelu :d
heheheh
Info rulez
_________________ aut bibat, aut abeat
------
gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo
-----
amantium irae amoris integratio
------
ogółem na Podstawach Informatyki uczą panowania nad swoimi nerwami oraz przyzwyczajają do dziwnych hałasów, zaduchu i przebywania w klasustrofobicznej sali komputerowej.
Panowie, bez jaj...:> bo chyba jednak zdecyduje sie na ekonomie w Katowicach gdzie jeszcze mam papiery:>
edit: ale chyba cos po tej "infie i ekonometrii" defakto mozna potem robic ?
ma ktos jakis znajomych ziomkow, ktorzy po tych studiach znalezli jakoms prace inna niz wykladanie towaru na lade w tesco w angli ? ;]
Bartek, skad te halasy? bo jak bozie kocham to nie doszedlem do tego :?
nie byly to same kompy, raczej cos jak rezonans rur od ogrzewania albo czegoś - generalnie najbardziej było je słychać kiedy przestawały hałasować - taka błoga cisza się wtedy robiła...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum