Wydział: NE
Wysłany: 2010-09-27, 13:13 Problem ze zmianą języka :/
Problem taki! Chciałabym zmienić początkowy niemiecki na włoski, byłam dzisiaj w budynku od języków, przede mną ludzie w kolejce zmienili język, ale mi pani z tego całego biura, czy co to jest powiedziała, że już nie można się przepisać na żaden język i że jakieś testy na niemieckim będę pisać Można jeszcze cos z tym zrobić?
Poszukać kogoś na zamianę, tak jak niektórzy pisali na forum, nie da rady raczej, bo nikt nie chce niemca...
Wysłany: 2010-09-27, 14:48
podejrzewam że duża grupa tych osob nie zmieniała języka, a jedynie grupę zaawansowania, ale prawda tez taka ze jak tam dzis taki tłok to pewnie sie pannicy juz nie chciało dziś działać bo i tak już miała wystarczający burdel typu: w jednej grupie jest 20 osob a w innej 10. Ja bym spróbował za 2-3 dni znów im dupkę przytruć, az do zwycięstwa.
A co do testu, to wg niego bedziecie podzieleni na grupy jezykowe z niemca, wiec nie strzelajcie pytań ktorych nie wiecie i nie róbcie wesołych szlaczków z odpowiedzi jak ów autor tego posta, bo później was zapiszą do intieligientów i znów bedzie sie trza przenosić
ja też mam pytanie odnosnie jezyków ale troche inne ;p głupi sie przyznac ale troce zabłądziłam i nie zdązyłam na 1 zajecia z włoskiego. Czy może mi ktos powiedziec co mnie omineło i czy cos strsznego mi sie teraz stanie ?
miałam iść na angielski a trafiłam przez swoją nieuwagę na niemiecki, bo zaznaczyłam języki w złej kolejności ;/ wie ktoś może do kogo się zgłosić, żeby się przepisać? ;> i czy w ogóle jest taka możliwość?
a gdzie mieści się ten cały budynek? ;>
i wiesz może kiedy i w jakich godzinach jest on otwarty, żeby to załatwić? ;>
albo gdzie się mogę tego dowiedzieć? ;>
a jest w ogóle możliwośc zwolnienia z języka, gdy ma sie np certyfikat? tak szukam szukam jakiegoś info na stronie ue i sjo, ale nie mogę znaleźc;/ orientuje się ktoś?
Wysłany: 2010-10-09, 17:33
studium języków to budynek S, on jest poza campusem, jak wyjdziesz przez główną bramę, przechodzisz przez jezdnię na drugą stronę, i dalej (najlepiej będzie wyjaśnić) skieruj się w lewo kilkanaście kroczków, wchodzisz tam gdzie szlaban, idziesz prosto i jest taki chyba biały budynek, to jest to, w tamtą stronę cały cas się ktoś kieruje, więc trafisz lub zapytaj kogoś
a w jakich godzinach? hm, ja przychodziłam raczej nie w czasie dyżurów powinna wisieć rozpiska na drzwiach do sjo lub do konkretnego kierownictwa na 4 piętrze, często trzeba czekać aż miła pan/i skończy zajęcia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum