Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-06-05, 19:32 Studia II stopnia zaoczne na FiR.
Hej piszę ponieważ nie znam nikogo kto studiuję zaocznie FiR na UE a mam kilka pytań, byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.
A więc tak kończę licencjat z matematyki na Pwr, dostałem się na praktyki przez które nie będę w stanie kontynuować tych studiów, stąd mój pomysł by przenieść się na studia zaoczne na UE. Szczególnie że i tak bliżej im do audytu niż matematyce. ;]
Z tego co zrozumiałem ze strony UE na studia niestacjonarne jedynym kryterium przyjęcia jest dyplom licencjacki, stąd moje pytanie czy nie czeka mnie jeszcze przypadkiem jakiś egzamin z wiedzy z zakresu finansów i rachunkowości??
No i automatycznie drugie pytanie czy da radę sobie poradzić na studiach niestacjonarnych II stopnia na FiR nie mając zbyt dużej wiedzy z tej dziedziny na początku. Z czego zakładam się jednak przyłożyć do tych studiów gdyż i tak w perspektywie dwóch lat czekają mnie egzaminy na biegłego rewidenta, no ale powiedzmy sobie szczerze to nie jest tak że w 1 miesiąc nadrobię 3 lata studiów.
Ostatnie pytanie czy zjazdy są tylko w weekendy i jak często się odbywają ?
Jeśli ktoś byłby wstanie na cokolwiek odpowiedzieć to byłbym bardzo zobowiązany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum