Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-11-09, 19:24 Studia na UE po innym kierunku
Witam,
studiuję obecnie matematykę finansową, ale już teraz wiem, że jeśli chodzi o ewentualną dalszą edukację (najpierw na studiach magisterskich a później doktoranckich) nie będę w stanie podjąć studiów stricte matematycznych (nie wszyscy niestety się na to nadają, choć magisterskie może by jeszcze uszły, ale doktoranckie na pewno nie). Jak uważacie, czy jest sens podjąć studia na UE po moim kierunku (chciałbym aby kierunek miał nieco więcej wspólnego z matematyką finansową i w ekonomii, więc zapewne szukałbym na wydziale ZIF) ?
Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-11-09, 19:47
Nie wiem jeszcze, czy chciałbym się doktoryzować. Jest to jednak jedna z możliwych dróg, i chciałbym wiedzieć czy jeszcze mam szansę jej dostąpić i czy miałoby to w ogóle sens.
Wydział: ZF
Wysłany: 2011-11-12, 11:02
Jasne, czemu nie? O to między innymi chodziło w systemie bolońskim, żeby można było modyfikować swoje specjalizacje/kierunki studiów. Wybierz coś z rynkami finansowymi albo ekonometrią i już masz pewną przewagę nad niektórymi, bo mniej straszne ci modelowanie itp. .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum