Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-12-14, 11:23 Usługi informatyczne II
Witam studentów UE!
Zastanawiam się nad studiowaniem na kierunku "Usługi informatyczne II", w trybie niestacjonarnym. Aktualnie kończę informatykę na wydziale elektroniki PWr., studia zaoczne, 4-letnie inżynierskie. Chciałem kontynuować naukę informatyki, jednak na kierunku, który będzie miał w sobie elementy ekonomi, zarządzania itp. Wydział informatyki i zarządzania na PWr raczej odpada, zapoznałem się z ofertą.
Czy ktoś studiuje, na tym kierunku (niekoniecznie zaocznie) i mógłby podzielić się wrażeniami? Czy trzeba mieć solidną wiedzę z przedmiotów ekonomicznych, żeby kontynuować naukę na tym kierunku, czy wystarczy podstawowa wiedza i chęci? Na naszym wydziale uczy się informatyki z nastawieniem na hardware, przedmiotów ekonomicznych nie ma (była co prawda przez jeden semestr "ekonomia", jako jeden z 4 obowiązkowych "humanów" do zaliczenia). Przeszedłem też przez mikro i makroekonomię, dawno temu, na uczelni z której przeniosłem się później na PWr.
Czy warto się przymierzać? Czego jest więcej, informatyki czy ekonomii?
Pzdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum