Witam,
w tym roku byłem zbyt pewny i złożyłem papiery na jeden kierunek, niestety nie wyszło. Teraz rozglądam się za czymś aby przetrwać ten rok i zbieram informację dotyczące studiów wieczorowych I stopnia.
Na stronce UE moim zdanien panuje lekki bajzel w tym temacie, ponieważ nie umiem znależć informacji dotyczących tego, które kierunki są prowadzone w formie wieczorowej. Dostałem odpowiedź na maila, że na ZIF w ogóle nie ma takowych, czy to prawda ? Na NE są odpowiednie panie zajmujące się wieczorowymi więc przypuszczam, że tam już są takie studia ale czy na wszystkich kierunkach ?
Poza tym chciałbym poznać różnice między dziennymi a wieczoriwymi. Liczba zajęć, pragramu, poziom, nacisk, ogólne opinie. Czy to rzeczywiście jest to samo ? Na dyplomie jest dopisek, że skończyło się wieczorowe ? W jakich godzinach odbywają się zajęcia ? Czy na dzienne można się przenieść już po semestrze czy trzeba czekać rok ?
Wydział: ZF
Wysłany: 2011-08-01, 13:02
Cześć,
Mogę jedynie opowiedzieć Ci o zarządzaniu wieczorowym na NE, bo w tym roku obronilam licencjat. Studia wieczorowe odbywają sie na wszystkich kierunakch na NE, jesli chodzi o róznice z dziennymi to za dużo Ci nie opowiem, ale na wieczorowych sa bardziej kameralne grupy a zajęcia w sumie odbywają się jedne po drugich, także nie masz przykładowo zajęć od 8-10, potem nagle o 12 i przykladowo o 17, wszystko jest syntetycznie od 16 najdłużej do 21-21.30:) co jest dużym plusem, gdy ktoś chce pracować. Ja ogółem byłam bardzo zadowolona przez te 3 lata. Najlepiej zajrzyj na strone ue i tam znajdziesz plan zajęc wieczorowych, to zobaczysz w praktyce jak to do tej pory wyglądało, nie ma także zajęc z WF, jest ogolnie troche mniej godzin ćw i wykadów, ale przypuszczam, ze to tez dlatego, że grupy sa mniej liczne. Na dyplomie nie ma żadnych inf. o tym w jakim trybie skonczyles studia, po semestrze jest możliwość przejścia na dzienne, ale trzeba miec dosyc wysoką srednia tak ok. 4,7, wiem, że jest to do zrobienia, chociaz z mojego roku tylko jedna osoba poszla na dzienne. Jeśli chodzi o poziom to tak jak wszędzie- bardziej zalezy od wykladowców i tego jakimi sa ludzmi, krótko Ci moge powiedzieć, że aby ze studiów wyleciec albo miec warunki trzeba sie bardzo postarać, bo z kazdym praktycznie tutaj idzie sie dogadać.
To chyba tyle co mogę powiedzieć
Niestety ale dzwoniłem po kilka numerów (dla upewnienia) pracowników UE i nabór na studia wieczorowe I stopnia nie jest już prowadzony w tym roku. Krótko mówiąc jesteś chyba ostatnim rocznikiem, który skończył wieczorowe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum