Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-06-26, 15:46 Wybór kierunku i ogolne informacje
Witam, zbliża sie termin wynikow i rejestracji no wiec tak:
Interesuje się Informatyką lubie matematyke (fizyka w liceum byla masakryczna nic nie moglem zrozumiec, nie wiem czy taki nauczyciel czy jak bo przeciez to prawie jak matematyka...)
Chciał bym dostać sie na wasza uczelnie tylko nie wiem co wybrac na pewno bedzie to WZIiF
tylko teraz mam problem
Zarzadzanie, informatyka w biznesie czy informatyka i ekonometria
chciał bym sie dowiedziec czy wydział zarzadzania to wgl jaka s przyszłość ta Logistyka ma cos wspolnego z kieunkiem typu Transport i logistyka czy cos takiego?
informatyka w biznesie to przyszłosciowy kierunek?
albo informatyka i ekonometria czy ma dużo wspólnego z szeroko pojeta "informatyka" programowanie itp? bo to mnie interesuje
Przedostatnie pytanie gdy np pojde na zarzadzanie to potem wybieram specjalnosc np logistyke? czy jak to wyglaa, np potem bede mial paierek z zarzadzania czy z logistyki(jesli to wybiore)?
i ostatnie pytanie czy we wrocławiu jest jakas publiczna szkoła wyższa na ktorej można startowac na informatyke albo transport i logistyka(czy cos podobnego), polibuda odpada na uniwerek składam ale bedzie ciezko pewnie tez a wygoglowac innych szkół nie moge.
i czy wgl jakies szans chociaz minimalne sa z wynikami na poziomie
mniejwiecej Mata podt. 75 gegra podst 50 angol podstawa 90 polski ze 30 pewnie
Jest wiele tematów dot. różnych kierunków na ue.
co do innych uczelni, to chyba wyzsza szkoła logistyki czy coś takiego znajduje się we wrocławiu.
bedziesz miała nieco ppnad 100pkt. może się gdzieś dostaniesz.
Transport czy Logistyka to tylko PWr. Przy czym Zarządzanie spec. Logistyka ma raczej mało wspólnego z Transportem na PWr. Chociażby ciężki do przecenienia fakt, że po PWr jest tytuł inżyniera.
Wydział: Nie jestem z UE
Wiek: 19 Dołączyła: 06 Maj 2011 Posty: 55 Skąd: z Zasiedmiogrodu
Wysłany: 2011-06-27, 12:47
Na UE nie ma kierunku o nazwie informatyka. Jest informatyka i ekonometria, informatyka w biznesie, dlatego myślę, że będzie to - jak określiłeś - "infa ekonomiczna".
Wydział: NE
Wysłany: 2011-06-27, 17:22
Jestem tegoroczną maturzystką i wybieram się na studia zaoczne na kierunek Zarządzanie na wydział Nauk Ekonomicznych. Chciałam się dowiedzieć jakie są przedmioty na I roku (na II i III też bardzo mile widziane). Niestety podany na stronie UE plan zajęć obejmuje jedynie semestr letni.
PROSZĘ o odpowiedź, bo rekrutacja już w toku....
Wydział: NE
Wysłany: 2011-06-28, 10:03
Dzięki, co prawda to jest plan dziennych, ale się przydał. Nie wiem tylko co oznacza ten czerwony kolor Mam jeszcze pytanie co do labolatoriów. Na czym polegają w takich zajęciach jak matematyka oraz ekomomia.
Mam jeszcze pytanie co do labolatoriów. Na czym polegają w takich zajęciach jak matematyka oraz ekomomia.
Na matematyce uczysz się korzystać z takiego programu jak np. MATLAB, a na mikroekonomii są tzw. gry ekonomiczne, czy też jakieś zadania w excelu - przynajmniej my na informatyce w biznesie tak mieliśmy
ja też jestem tegoroczną maturzystką i mam pytania:
czy jest szansa że na wydziale ZiF kierunek FiR będzie 1 dzień bez zajęć oprócz weekendów? (na pierwszym roku)
gdybym miała zwolnienie lekarskie z wf to może to wpłynąć np. na postrzeganie mnie podczas rozmowy kwalifikacyjnej czy coś? Oni często czepiają się aktywności fizycznej no ale chyba nie maja wglądu w takie dokumenty czy ćwiczyliśmy czy nie?
Co do planu, to szczerze powiedziawszy cholera wie. Raz robią plan gdzie masz codziennie po 3-4 godziny zajęć, innym razem 3 dni masz po 8 godzin, 2 pozostałe dni wolne. Wszystko zależy od ilości grup, dostępności sal i prowadzących. Zawsze można po rozpoczęciu roku próbować kombinować z planem, choć rzadko się udaje - za mało sal. A co do zwolnienia lekarskiego, to raczej nie mają się o co czepiać. Skoro nie możesz ćwiczyć, to siłą Cię nie zmuszą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum