forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: katia
2008-07-23, 08:40
Wydział inżynieryjno-ekonomiczny - info
Autor Wiadomość
kaasia

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2008-07-22, 13:00   Wydział inżynieryjno-ekonomiczny - info

witam, mam pytanie, a nawet prośbę do osób, które studiowały bądź nadal studiują na wydziale zarządzania i inżynierii produkcji, aby napisały coś na temat tych studiów:
jakie one są, czy jest ciężko, czy największy nacisk jest kładziony na matematykę czy na biologię i chemię....i gdzie można znaleźć pracę po takim kierunku...może jakies rady, na co zwrócić przede wszystkim uwagę..za wszelkie informację będę wdzięczna:):) ;)

alexandra_1989

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2008-07-22, 14:46   Zarzadzanie i inzynieria produkcji-pare pytan

Otóż mam pare pytan co do tego kierunku,z gory przepraszam jezli tak owe byly juz poruszane.
A więc, czy ciezko jest z chemia,nie zdawalam jej na maturze,w szkole mialam tylko podstawy,a nawet jeszcze mniej i zastanawiam sie czy sobie poradze? Czy ktos z tegorocznych maturzystow wybiera sie z nikla wiedza z chemii?
Czy trudne sa zajecia w laboratoriach?
I jeszcze jedno-zauwazylam (moze nie slusznie) ze pare osob wypowiada sie o tym kierunku jako o nie zbyt dobrym.Czy rzeczywiscie tak jest ?
Pytam bo dostalam sie rowniez na politechnike i zastanawiam sie co wybrac.
Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi i sugestie :)

whitedaisy 

Wydział: IE
Wysłany: 2008-07-22, 16:05   

Jest bardzo duzo chemii...od nieorganicznej,fizycznej itd.,matma jest przez 2 semestry.Moim zdaniem łatwo nie jest,a juz na pewno nie mozna sie nudzic,trzeba byc systematycznym...Jezeli chodzi o pracę-możliwości jest wiele.Mnie osobiście bardzo podoba sie ten kierunek.Wg mnie plusem jest tytuł inż.,który otrzymujesz po 3,5 latach.

Eva 

Wysłany: 2008-07-22, 20:30   

ja dzisiaj złożyłam papiery. chemię skończyłam w drugiej klasie liceum... także będzie nauki a nauki ;)

katia 

Wysłany: 2008-07-23, 08:34   

Z racji tego, że analogiczny temat powstał w tym samym czasie, zescaliłam to w jedno.

[ Dodano: 2008-07-23, 08:42 ]
Ponadto, bardzo proszę, temat, w którym już nieco zostalo powiedziane na temat wydziału IE i o zarządzaniu i inżynierii produkcji. -> http://www.forumue.pl/top...o-ie-vt1097.htm

[ Dodano: 2008-07-24, 09:39 ]
kaasia napisał/a:
wydziale zarządzania i inżynierii produkcji,

Chciałam zauwazyć, że nie ma takiego wydziału. Co najwyzej IE, czyli wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny.
Radzę najpierw rzucić okiem na to co się bedzie studiowało, to poniekąd sprawa elementarna, nie? :)

Zobacz mnie na GoldenLine

migotka44 

Wysłany: 2008-09-28, 19:58   

Hej ja skończyłam szkołę 5 lat temu i pewnie będzie ciężko szczególnie z fizyki choć miałam jej w szkole bardzo dużo ale kierunek jest bardzo ciekawy -znajoma skończyła ten kierunek i dostała propozycje pracy w banku i jako nauczycielka technologii żywności i to też wybrała. A praca w laborkach jest bardzo ciekawa jak ktoś to oczywiście lubi ja je miałam w technikum i mi się podobało dlatego cieszę się że taki kierunek jest i mam nadzieję że wspólnymi siłami jakoś uda nam się go skończyć... :D

Odpowiedz do tematu