Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-05-25, 11:54 Wydział Nauk Ekonomicznych ->Zarządzanie->kom. marketi
Ostatnio zainteresowałam się kierunkiem zarządzanie, konkretnie specjalizacja komunikacja marketingowa. Niestety nie mam pojęcia jakich przedmiotów mogę się spodziewać, przede wszystkim czy dużo jest tam matematyki. Byłabym wdzięczna za jakiś opis kierunku, czy ciężko jest, przede wszystkim pod względem matematycznym. Wyczytałam na stronie, że będą takie rzeczy jak mikroekonomia, rachunki różniczkowe i różnicowe, całki, statystyka itp. itd.... Czy dla kogoś z kompletnym brakiem umiejętności matematycznych jest to wszystko do przejścia? Bo sama specjalizacja wydaje mi się świetna, ale nim przejdzie się do specjalizacji trzeba zaliczyć kilka innych nieprzyjemnych rzeczy ;D
matematyka, statystyka, mikro jest na kazdym kierunku, jak radzisz sobie z matematyka sposob przecietny to dla srednio ineligentnego czlowieka nie powinno byc problemow z zaliczeniem tego (mozliwe ze po poprawkach, ale zaliczone), bo te przedmioty matmetyczne nie sa na ue jakos specjalnie wymagajace
co do specjalnosci, to mam awersje do wszelakich przedmiotow z zaradzaniem w nazwie, w wiekszosci sa to jakies glupoty, ktore sie nie bardzo moga przydac, cos z cyklu kilkusetstronicowych ksiazek o niczym
_________________ All good things comes to those who wait
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum