co tu duzo pisac..
fajni ludzie, ale duzo pracy.
jesli nie lubisz chemii, lub duzo niemiales/las z tym wspolnego, to odradzam.
kierunek typowo dla scislowcow.
opowiadac by mozna godzinami..
_________________ hard work never killed anybody..
.. but why take the risk?!
dzięki za info i sory za błędy jestem po ekonomiku i w sumie to lubiłem chemie i mate mniej fize i jej sie boje a ciekawi mnie ten kierunek i niechce isc na jakąś zwykła ekonomie albo bankowosc bo pewnie bym sie zanudził w sumie to mam juz mentlik w głowie jeszcze raz dzięki
jesli o to chodzi, to trzeba przyznac, ze tutaj nudno nie jest
wybuchy na laboratorium, zabawa eterem ^_^
i przedmioty ciekawe.
sama fizyka.. no do prejrzejscia.
jak wszystko z reszta.
ale duzo przedmiotow pokrewnych z fizyka, typu maszyny.
WT to czysta fizyka, nie oszukujmy sie.
Metrologia z reszta tez.. automatyka..
jesli chodzi o sam kierunek, to patrzac na znajomych na innych uczelniach, to laczymy w sobie zwykla ekonomie, politechnike i rolnicza. tam maja takie same przedmioty jak my.
z tym, zemy roboty mamy wiecej
[ Dodano: 2006-06-29, 14:53 ]
destylacja, palenie miernikow i krzyki dziekana
bawienie sie kolumnami do rektyfikacji za 5 tys i krzyki prowadzacej, zeby uwazac..
generalnie to fajnie jest
jesli nie bedziesz sie opierda**l/la to polecam :]
bo przy odrobinie systematycznej pracy wszystko do przejscia :]
to znaczy ze na AE jest ten kierunek trudniejszy niz na politechnice?czy na odwrotnie?? A tak sobie mysle ze chyba taki głupi nie jestem i sobie poradze z fizyka jak by co
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2006-06-29, 15:24
jak na moj skromny gust, to mamy latwiej niz na polibudzie...bo faktem jest, ze my tylko 'lizniemy' sobie tego, co na polibudzie zwyczajnie studiuja. Ale trzeba walczyc i systematycznie nadrabiac, bo na ostatnia chwile jest przypalowo troche uczyc sie tego wszystkiego.
A wiedza lyknieta na poczatku, przydaje sie w pozniejszych etapach.
Ja polecam
IE troche narzeka na to, czego sie uczy, ale suma sumarum jest naprawde....w pyte
jesli chodzi o przednioty na IŚ na pwr i warszawskiej - to maja dokladnie to samo ( czytaj maszyny I, II, III, inzynieria procesowa) tylko u nich sie to nazywa inaczej
(wiem, bo tlumaczylam mojej przyjaciolce to, co u nas juz bylo ^_^ )
ewentualnie, jesli ktos sobie robi na polibudzie specjalizacje, to ma bardziej rozszerzony program.. i faktycznie - my sie wtedy nie umywamy
chociaz ja wole zdecydowanie Akademie..
lepiej sie tu studiuje.. latwiej chociazby dlatego, ze nie ma problemu z wpisami, zaliczeniami, zapisami
no i ZDECYDOWANIE JEST CIEKAWIE
(chociaz tak juz bylo, ze zachecalam mojego kumpla, ale zupelnie sie tu nie odnalazl i skonczyl po pierwszym semstrze )
witam, ja takze tu poszlam bo chcialam, nie zdawalam na inne wydzialy na AE tylko od razu na IE:) IE rulezzzz, heh mi sie bardzo podoba, bo kierunek dla scislowcow, na GN na przyklad bardziej dla humanistow,duzo pamieciowki:\ jak dla mnie przedmioty i zajecia sa bardzo ciekawe i zroznicowane bo oprocz przedmiotow typowo ekonomicznych sa tez te inyznierskie i to jest fajne:) heh moze nauki troche jest ale jak ktos juz wczesniej pisal wszystko jest do przejscia ale troche sie pomeczysz ale pamietaj,ze wyjdziesz jako magister inyznier hehe:) oprocz wiedzy ekonomicznej, menadzerskiej bedziesz mial jeszcze inyznierska, ja osobiscie polecam,mi sie bardzo podoba no i ludzie:) po prostu fantastycznie :)
Ja zlozylem podanie na ten i wylacznie wydzial, bo...chcialem. Dostalem sie oczywiscie:) Jednakze co mnei najbardziej interesuje to co mozna po tym robic, czy mozecie mi powiedziec z doswiadczenia co po tym kierunku robia wasi znajomi? Czy latwo znalesc prace po tym?
Hej ja też poszłam na ten kierunek bo chciałam skończyłam technikum technologii żywności i było super szczególnie na laborkach gorzej z teoria bo tu nie można ściemniać trzeba to zrozumieć ja się strasznie boję skończyłam szkołę 5 lat temu i wszystko mi wyparowało ale przecież studenci bywają w różnym wieku i skoro oni sobie radza to i ja jestem dobrej myśli choc coraz bardziej sie boję. Mam tylko nadzieję że dam rade bo nikt we mnie nie wierzy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum