Wysłany: 2011-06-15, 15:07 Zarzadzanie (ZIF) czy ZIP (IE)
Czesc,
jestem kolejnym, zeszlorocznym maturzysta, ktory nie ogarnal PWR i zmienia uczelnie.
Moje wyniki to:
matma R 44%
geogr R 37%
fiz R 23%
ang R 72%
sumujac (mat,geo,ang), wychodzi 153 pkt.
Przede wszystkim chcialbym was zapytac, co wybrac: zarzadzanie na ZIF czy ZIP na IE ?
Za pierwszym kierunkiem przemawia do mnie specjalizacja - logistyka - ktora mnie interesuje ale nie wiem czy po tym znajde prace? ZIP z kolei daje mi stopien inz. co jest z pewnoscia na +.
2ga sprawa, to to czy bede mial problem z dostaniem sie na ktorys z tych kierunkow ?
Co do mnie to jestem raczej typem czlowieka ktory zaczyna sie uczyc do kolosa pare dni przed. Slabo wychodzi mi nauka na bierzaco .
Bardzo prosilbym o pomoc od studentow z jednego jak i drugiego kierunku
Wydział: Nie jestem z UE
Wiek: 19 Dołączyła: 06 Maj 2011 Posty: 55 Skąd: z Zasiedmiogrodu
Wysłany: 2011-06-15, 15:39
Studiowanie dla samego tytułu inżyniera nie ma sensu, moim skromnym zdaniem. Wybierz kierunek, do którego masz lepsze predyspozycje. Z wynikiem ponad 150 pkt nie powinno być problemów z dostaniem się na UE.
Musisz wybrać, czy wolisz przedmioty ścisłe (IE) czy mniej ścisłe . Ja wybrałam IE i jestem zadowolona . Nie dostałabym się na Zarządzanie,ale teraz się cieszę .
Na IE na pewno się dostaniesz. Jeśli chodzi o uczenie się pare dni wcześniej to bardzo przydatna cecha na IE i na pewno dasz sobie tu radę. Tylko, że nauki jest tutaj dużo. Średnio 2 kolokwia na tydzień. Jak zdawałeś matme i fize to będziesz kumaty.
_________________ "Mówi się, że nie można żyć bez miłości... Osobiście uważam, że ważniejszy jest tlen."
też słyszałem, że dostać się nie jest cieżko, gorzej utrzymać.
fize zdawałem ale jestem z niej raczej zielony.. przeraża mnie ilość kolokwiów tygodniowo i ogrom chemii - z którą zawsze miałem problemy i cieszyłem się jak dziecko w liceum, że jej nigdy już nie zobaczę
dobra, o IE już trochę wiem, ale co z Zarządzaniem na ZIF? Ktoś coś wie?
ja nie zdawałam fizyki, ale kręci mnie produkcja i chcialabym isc na ZIP. Na PWr sie nie dostane wiec chce tutaj. Brat studiował ZIP zaocznie i dal sobie rade wiec stwierdzilam czemu ja mam sobie nie dac rady ;p ale dostalam sie na zarzadzanie na PWr i mam klopot z tym co wybrac...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum