Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2009-01-07, 14:49 ZIF FiR Kierunki, przedmioty... pytania
Witam,
mam pytanie czy jest gdzies zamieszczony cały wykaz przedmiotow jakie odbywaja sie na wydziale ZIF na kierunku FiR na kolejnych latach [chodzi mi o obecne 2stopniowe studia], poniewaz na stronie UE nie widze, jedynie ogolne opisy kierunkow i specjalizacje;
po drugie jak wyglada sytuacja z tymi przedmiotami tzw. ogolnymi [hme, socjo, filozofia...] widze, ze obecnie 2 z nich maja wybrac studenci 1 roku, i czy to juz jest koniec z takimi humanistycznymi przedmiotami czy w kazdym semestrze/roku trzeba wybierac okreslona ich ilosc sposrod dostepnych? mam nadzieje, ze nie wyglada to tak jak na NE gdzie niemal sama humanistyka, historie i inne pierdy...
I w koncu nie bardzo rozumiem jak to wyglada z wyborem specjalnosci, kiedy wybiera sie ta na I stopniu i czy wybor pozniej nastepnej na II stopniu ma jakichs zwiazek z ta poprzednia, chodzi mi generalnie o to, ze w drugiej specjalnosci chcialbym kontynuowac ta ktora objalem wczesniej i niech np bedzie to 'Rachunkowość i auditing'
a w specjalnosciach na II stopnia sa praktycznie 4, ktore pod to podchodza i jak tu sie zdecydowac Oo
Rachunkowość zarządcza i controlling,
Audyt finansowy i podatkowy,
Rachunkowość instrumentów finansowych i zabezpieczeń,
Rachunkowość eurospółek.
Jedyne co mogę powiedzieć, to że na pierwszym semestrze teraz jest mikro, makro, prawo, technologia informacyjna, matematyka, dwa języki i ewentualnie wf.
_________________ I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.
coz na naszej stronie ogolnie ciezko cos znalesc, jesli chodzi o studia dwustopniowe to narazie sa wykazy przedmiotow dla pierwszych dwoch lat,tzn od kiedy obowiazuje taki podzial na ponizszej stronie jest link 'organizacja roku' i tam wybierasz odnosnie jaki chcesz rok, a pozniej sa zakladki w excelu jakby ktos nie zauwazyl odnosnie kierunkow http://www.ue.wroc.pl/wyd...tacjonarne.html
Wydział: ZF
Wysłany: 2009-01-08, 20:14
to ja jeszcze dodam od siebie, że niekoniecznie trzeba się kierować organizacją obecnego drugiego roku, bo my jeszcze mimo wszystko szliśmy częściowo starym trybem i nie poobcinali nam tak godzin wszystkich przedmiotów, jak obecnym pierwszakom
Wysłany: 2009-01-09, 00:28
ok, dzieki wielkie za info, ja knatomiast wyglada sytuacja z tymi humanami/ ogolnymi?
ile tego bedzie? tylko przez pierwszy rok czy pozniej tez podkladaja taka swinie ;>
Wysłany: 2009-01-20, 11:39
oki dzieki za odpowiedzi, a orientujecie sie czy w tym roku wciaz na ZIF FiR liczyc beda sie tylko punkty z matury z matmy i angielskiego, i ewentualnie ile wynosil prog ostatnio, zdawalem mature 3 lata temu i mam nadzieje, ze mlodziez wciaz woli pic niz sie uczyc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum