Wydział: NE
Wiek: 23 Dołączyła: 02 Lip 2007 Posty: 52 Skąd: z dalleeekaaa;)
Wysłany: 2007-09-24, 14:58 zwolnienie z WF
mam pytanie na temat zwolnienia z WFu na pierwszy semestr. miałam usuwane migdałki (sic! nie polecam:/) i nie jestem zbyt sprawna do ćwiczeń w tym semestrze, w takim rezie się zapytowywuje co mam zrobić ze zwolnieniem, zanieść jakoś do dziekanatu i nie przejmować sie juz czy raczej wiecej kombinacji? pytam, bo nie chce byc potem zaskoczona jakims lataniem dodatkowym;) /co leń to leń:D/
_________________ What price could you pay for the freedom from society?
What price could you pay for a changing your destiny? I say...
Wydział: ZF
Wysłany: 2007-09-24, 15:05
niezbyt sprawna po usunięciu migdałków? niezbyt wiarygodną wymówkę sobie znalazłaś ja po 3 tygodniach, czyli po całkowitym zagojeniu się rany, normalnie ćwiczyłam na wf-ie
Z tego co ja wiem takowe zwolnienie bedzie Ci potrzebne jesli sie zapiszesz na wf i nie bedziesz mogla chodzic. Jesli to tylko jeden semestr i pozniej nie bedzie zadnych komplikacji to spokojnie mozesz po prostu go ominac i odrobic zajecia WF w przyszlych semestrach. Cos bylo tu pisane na temat robienia wfu w pierwszych semestrach ale to musialby ktos bardziej obeznany napisac. Jesli jednak chcesz to oswiadczyc uczelni to panie w dziekanacie napewno wszystko Ci wyjasnia, czy to telefonicznie czy wizyte. Studium Wfu jest tuz obok uczelni wiec tak czy tak latania duzo miec nie bedziesz;) pozdrawiam
_________________ Twoje konto przekroczyło maksymalną liczbę nieprzeczytanych postów: 1000 Zostały usunięte informacje o nieczytanych postach z wyjątkiem postów napisanych przez ostatnie: 3 dni
Liczba usuniętych nieczytanych postów: 7044
http://www.youtube.com/watch?v=TBZftxAMdio
Musisz wyrobić określoną ilość semestrów w-f w określonym przedziale czasowym (dla każdego wydziały wygląda to odrobinę inaczej). Zatem to ty wybierasz sobie w których semestrach chcesz zaliczyć zajęcia z w-f.
_________________ "To co dla jednych jest sufitem, dla innych jest podłogą"
Aby być zwolniona z wf musisz mieć zwolnienie wpisane w książeczkę zdrowia studenta. Książeczki dostaje sie chyba z indeksem czy legitką. Wtedy musisz iść z książeczką do lekarza i musi Ci on do niej wpisać zwolnienie. Następnie zgłaszasz się z tym do sekretariatu SWFiS i to chyba wystarczy do zaliczenia semestru wf na podstawie zwolnienia.
Musisz też sprawdzić ile semestrów wf jest przewidziane na Twoim wydziale, obowiązkowy wf musisz zrobić do końca 4 semestru (wg nowego regulaminu SWFiS). Np jeśli Twoj wydział ma zrobić 3 semestry wf to możesz sobie teraz podarować i nie zapisywać się a i tak zrobisz wszystko później zgodnie z regulaminem
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2007-10-16, 16:52
aswywiadu napisał/a:
A propos zwolnienia wpisywanego w książeczkę - czy są jakieś dokładniejsze wymagania (wybrany lekarz, przychodnia czy coś takiego)?
nie. Kwestia tego, że choroba raczej musi pasować do specjalności lekarza [ ].
A tak to po prostu - pieczątka, podpis, daty, etc. - wszystko to zawarte w książeczce zdrowia studenta.
Czyli wtedy jeśli lekarz wpisze zwolnienie na 2 bądź więcej lat, to WF jest zaliczony i
zwolniony student nie będzie miał kłopotów w związku z zaliczeniem przedmiotu?
[ Dodano: 2007-11-12, 10:31 ]
już wiem,że nie działa..ale mamy przychodnię mieszczącą się przy szpitalu... trzeba wypelnić deklaracje i po spawie... ul. Sztabowa obok kościoła..
_________________ heyah banana trele morele banany i inne pomarańcze blesss
A mi się wydaje, że skoro teraz będziesz miała zwolnienie to i tak później będziesz musiała odrobić stracony semestr. Skoro np musisz zrobić wf-u 4 semestry w ciągu 2 lat, a teraz np. by Ci ten 1 przepadł to w dziekanacie będą Ci kazać robić nawet w 5 semestrze. Tak miała moja koleżanka, która przeniosła się z zaocznych na dzienne. Poza tym nie sądzę, żeby wycięcie migdałków było jakimś przeciwwskazaniem do ćwiczeń, tym bardziej że do rozpoczęcia zajęć jeszcze jest trochę czasu. Poza tym, co to byłaby za sprawiedliwość, że zaliczają komuś w-f ze zwolnieniem tymczasowym!!!
Karolcia, ja mam zwolnienie nie z powodu choroby, tym bardziej choroby migdałków, tylko dlatego, że należę do kadry narodowej. W tym wypadku jest zrozumiałe, że to nie jest zwolnienie z 1ego semestru
_________________ "Mówi się, że nie można żyć bez miłości... Osobiście uważam, że ważniejszy jest tlen."
chciałabym się zapytać odnośnie zwolnienia z w-f, zapisałam się w tym semestrze na siatkę, a 2 tyg temu skręciłam staw skokowy, dostałam zwolnienie lekarskie do 15.05.2012, czy to zwolnienie będzie traktowane jako zwolnienie do końca semestru czy raczej nie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum