forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
zwolnienie z WF
Autor Wiadomość
aswywiadu 

Wydział: NE
Wysłany: 2007-09-24, 14:58   zwolnienie z WF

mam pytanie na temat zwolnienia z WFu na pierwszy semestr. miałam usuwane migdałki (sic! nie polecam:/) i nie jestem zbyt sprawna do ćwiczeń w tym semestrze, w takim rezie się zapytowywuje co mam zrobić ze zwolnieniem, zanieść jakoś do dziekanatu i nie przejmować sie juz czy raczej wiecej kombinacji? pytam, bo nie chce byc potem zaskoczona jakims lataniem dodatkowym;) /co leń to leń:D/

zalesia 

Wydział: ZF
Wysłany: 2007-09-24, 15:05   

niezbyt sprawna po usunięciu migdałków? niezbyt wiarygodną wymówkę sobie znalazłaś :P ja po 3 tygodniach, czyli po całkowitym zagojeniu się rany, normalnie ćwiczyłam na wf-ie :)

locke4 

Wysłany: 2007-09-24, 15:08   

Z tego co ja wiem takowe zwolnienie bedzie Ci potrzebne jesli sie zapiszesz na wf i nie bedziesz mogla chodzic. Jesli to tylko jeden semestr i pozniej nie bedzie zadnych komplikacji to spokojnie mozesz po prostu go ominac i odrobic zajecia WF w przyszlych semestrach. Cos bylo tu pisane na temat robienia wfu w pierwszych semestrach ale to musialby ktos bardziej obeznany napisac. Jesli jednak chcesz to oswiadczyc uczelni to panie w dziekanacie napewno wszystko Ci wyjasnia, czy to telefonicznie czy wizyte. Studium Wfu jest tuz obok uczelni wiec tak czy tak latania duzo miec nie bedziesz;) pozdrawiam

Filip 

Wysłany: 2007-09-24, 17:41   

Musisz wyrobić określoną ilość semestrów w-f w określonym przedziale czasowym (dla każdego wydziały wygląda to odrobinę inaczej). Zatem to ty wybierasz sobie w których semestrach chcesz zaliczyć zajęcia z w-f.

Magdalenna 

Wydział: Absolwent UE
Wysłany: 2007-09-24, 19:54   

Aby być zwolniona z wf musisz mieć zwolnienie wpisane w książeczkę zdrowia studenta. Książeczki dostaje sie chyba z indeksem czy legitką. Wtedy musisz iść z książeczką do lekarza i musi Ci on do niej wpisać zwolnienie. Następnie zgłaszasz się z tym do sekretariatu SWFiS i to chyba wystarczy do zaliczenia semestru wf na podstawie zwolnienia.
Musisz też sprawdzić ile semestrów wf jest przewidziane na Twoim wydziale, obowiązkowy wf musisz zrobić do końca 4 semestru (wg nowego regulaminu SWFiS). Np jeśli Twoj wydział ma zrobić 3 semestry wf to możesz sobie teraz podarować i nie zapisywać się a i tak zrobisz wszystko później zgodnie z regulaminem :)

Pietro_M 

Wysłany: 2007-10-16, 16:46   

A propos zwolnienia wpisywanego w książeczkę - czy są jakieś dokładniejsze wymagania (wybrany lekarz, przychodnia czy coś takiego)?

katia 

Wydział: IE
Wysłany: 2007-10-16, 16:52   

aswywiadu napisał/a:
A propos zwolnienia wpisywanego w książeczkę - czy są jakieś dokładniejsze wymagania (wybrany lekarz, przychodnia czy coś takiego)?

nie. Kwestia tego, że choroba raczej musi pasować do specjalności lekarza [ ;) ].
A tak to po prostu - pieczątka, podpis, daty, etc. - wszystko to zawarte w książeczce zdrowia studenta.

Zobacz mnie na GoldenLine

Pietro_M 

Wysłany: 2007-10-16, 18:12   

Czyli wtedy jeśli lekarz wpisze zwolnienie na 2 bądź więcej lat, to WF jest zaliczony i
zwolniony student nie będzie miał kłopotów w związku z zaliczeniem przedmiotu?

rastasienka 

Wysłany: 2007-11-12, 07:34   

przychodnia w bud L działa?

[ Dodano: 2007-11-12, 10:31 ]
już wiem,że nie działa..ale mamy przychodnię mieszczącą się przy szpitalu... trzeba wypelnić deklaracje i po spawie... ul. Sztabowa obok kościoła..

aria 

Wysłany: 2009-09-18, 10:10   

słyszałam, że jak ma się zwolnienie z wfu to i tak trzeba na niego chodzić - wydaje mi się to bzdurne. Jak w końcu jest?? :D

rzymek 

Wysłany: 2009-09-18, 10:30   

aria
nie trzeba. a tak w ogole to fajny avatar :D

Karolcia 

Wysłany: 2009-09-18, 10:46   

A mi się wydaje, że skoro teraz będziesz miała zwolnienie to i tak później będziesz musiała odrobić stracony semestr. Skoro np musisz zrobić wf-u 4 semestry w ciągu 2 lat, a teraz np. by Ci ten 1 przepadł to w dziekanacie będą Ci kazać robić nawet w 5 semestrze. Tak miała moja koleżanka, która przeniosła się z zaocznych na dzienne. Poza tym nie sądzę, żeby wycięcie migdałków było jakimś przeciwwskazaniem do ćwiczeń, tym bardziej że do rozpoczęcia zajęć jeszcze jest trochę czasu. Poza tym, co to byłaby za sprawiedliwość, że zaliczają komuś w-f ze zwolnieniem tymczasowym!!!

aria 

Wysłany: 2009-09-18, 11:02   

rzymek napisał/a:
aria
nie trzeba. a tak w ogole to fajny avatar :D

haha dzięki :D

Karolcia, ja mam zwolnienie nie z powodu choroby, tym bardziej choroby migdałków, tylko dlatego, że należę do kadry narodowej. W tym wypadku jest zrozumiałe, że to nie jest zwolnienie z 1ego semestru :D

kata189 

Wysłany: 2012-04-17, 14:54   

chciałabym się zapytać odnośnie zwolnienia z w-f, zapisałam się w tym semestrze na siatkę, a 2 tyg temu skręciłam staw skokowy, dostałam zwolnienie lekarskie do 15.05.2012, czy to zwolnienie będzie traktowane jako zwolnienie do końca semestru czy raczej nie?

Odpowiedz do tematu